Pánik Prágában: többen meghaltak, menekültek az emberek

A cseh rendőrség szerint több ember meghalt és tucatnyian megsebesültek egy Prága központjában lévő egyetem közelében történt lövöldözésben. A rendőrség közölte, hogy a fegyverest likvidálták, és az épületet kiürítik.

Cikkünk frissül…

A jelentések szerint az incidens a Károly Egyetem bölcsészkarán történt, a Jan Palach téren. A hatóságok közölték, hogy az egész teret és több utcát lezártak az egyetem körül − írta meg a BBC

Hirtelen lövéseket hallottam

− mondta a Dnes cseh hírügynökségnek egy szemtanú.

Hirdetés

A Károly Egyetem filozófia karának munkatársainak küldött e-mailben a lövöldözésre figyelmeztették a dolgozókat. Ebben ez állt:

Maradjanak a helyükön, ne menjenek sehova, ha az irodákban vannak, zárják be azokat, és helyezzenek bútorokat az ajtó elé, kapcsolják le a villanyt.

A Károly Egyetem Prága óvárosában található, mintegy 500 méterre a történelmi Károly-hídtól, ahol általában rengeteg turista tartózkodik.

A lövöldözés után a rendőrség szerint többen meghaltak, és több tucatnyian megsérültek. A rendőrség délután 4 órakor közölte, hogy a lövöldözőt likvidálták.

Több rendőri egység, amelyek közül néhányan géppisztollyal vannak felszerelve, behatolt egy házba Kladenskóban. A lap szerint minden jel arra utal, hogy az eseménynek köze van a prágai filozófiai karon történt mészárláshoz.

Hirdetés

A prágai filozófiai karon történt tragikus események miatt lemondtam olmützi programomat, és visszatérek Prágába. Folyamatos kapcsolatban állok a belügyminiszterrel. Arra kérek minden állampolgárt, hogy tartsák tiszteletben a rendőrség egységeinek ajánlásait

− mondta Petr Fiala (ODS) miniszterelnök az incidenssel kapcsolatban.

Több videó is készült

A helyszínen több felvétel is készült. A cseh rendőrség hivatalos Twitterén ezt a videót osztották meg.