Gyászol a sztárvilág, Matthew Perry után újabb színész hunyt el tragikusan fiatalon

Harmincötéves korában elhunyt Evan Ellingson, akit leginkább a népszerű CSI: Miami című sorozatból és a Cameron Diaz-filmből, A nővérem húga című alkotás főszereplőjeként ismerhetünk.

Ellingsont vasárnap találták meg holtan egy fontanai lakóotthon egyik hálószobájában – közölte a halálesettel kapcsolatban a San Bernardino megyei seriffhivatal. Az LA Times beszámolójában kiemelte, hogy a a San Bernandino-i rendőrség szerint nem voltak nyilvánvaló jelei idegenkezűségnek. A halál okát még nem állapították meg. A boncolásra a következő napokban kerülhet sor – írja a BBC.

Evan Ellingson halálhíréről először a TMZ számolt be, a lapnak a színész édesapja azt mondta, hogy a fia kábítószer-függőséggel küzdött, és egy rehabilitációs otthonban halt meg, ahol lakott. Hozzátette, Ellington már sokkal jobban volt, és a halála sokként érte az egész családját.

Hirdetés

Egykori színésztársa, Abigail Breslin így búcsúzott a színésztől: „Evan Ellingson kedves, vicces és rendkívül tehetséges ember volt. Ő játszotta a bátyámat A nővérem húga című filmemben. Mindig tréfás volt, imádta a Red Bullt, ő volt a buli lelke”.

Ellingson 2000-ben kapta meg első állandó szerepét a Fox tévécsatorna Titus című szitkomjában, majd 2004-ben az ABC Complete Savages című szitkomjában szerepelt Kyle Savage-ként Erik von Detten és Keith Carradine mellett. 2007-ben megkapta Josh Bauer szerepét a 24 című sorozatban Kiefer Sutherland mellett, majd 2007 és 2010 között három évig Kyle Harmon szerepét játszotta a CSI: Miamiban.

Leghíresebb filmszerepét a 2009-es A nővérem húga című drámában kapta Diaz, Breslin és Alec Baldwin oldalán. Diaz és Jason Patric karakterének fiát alakította. Ellingson több éve nem szerepelt a filmvásznon.

Hirdetés

A színész családja kiemelte, hogy az utóbbi években egy dél-kaliforniai vallási szervezetnél dolgozott, a hobbija pedig a szörfözés, a lovaglás és a túrázás volt. Ellingson barátnője kiemelte, hogy a színész három éve józan volt, ám nemrég visszaesett, miztán egy fogászati beavatkozás után fájdalomcsillapítót írtak fel neki. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyógyszernek köze volt-e a halálához, ezt a halottkémi vizsgálat fogja kideríteni.