Az állapotáról vallott a rákkal küzdő Reviczky Gábor:

Reviczky Gábor igyekszik erős lenni, és súlyos állapota ellenére dolgozni. Ám egyre nehezebbek számára a mindennapok, egy ideje ugyanis folyamatosan szédül.

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai-díjas színész év elején először lapunknak vallott arról, hogy rákot diagnosztizáltak nála, ami miatt akkor már egy operáción is túlesett. Ám pár hónapra rá kiderült, mindez kevés volt a gyógyuláshoz, ugyanis áttéteket találtak nála, ami miatt hat kemoterápiás kezelésen is túlesett.

Bár kezdetben jól viselte a betegséget és a kezeléseket, mostanra egyre több mellékhatás jelentkezik nála. Nemrég vallott arról, hogy a sok gyógyszer miatt folyamatosan úgy érzi magát, mintha be lenne rúgva, most pedig a Kossuth rádióban mesélt arról, hogy azóta újabb tünetei vannak.

– A hatodik kemoterápia óta szédülök. Alapvetően ha megyek bárhová, vagy ülök, nincs problémám, de ha beülök az autóba vezetni, akkor ájulás előtti rohamaim vannak – vallott a műsorban a 74 éves színész, aki hozzátette, emiatt már vezetni se szokott, mindig mások fuvarozzák őt.

A beszélgetés során szóba került még pályája és nehéz gyermekkora is. Édesapja egyedül nevelte, mert skizofréniában szenvedő édesanyja egy vonat elé ugrott.

Hirdetés

– Sajnos nagyon korán és egy fiúgyermek életében nagyon rossz időben elvesztettem az édesanyámat, 13 éves koromban. Egy kamasz fiú életében nagy károkat tud okozni az ilyesmi, kiváltképp a szeretet átadásában, mert nem volt minta, nem volt meg az anyai szeretet – fogalmazott Reviczky.

forrás