Elképesztően vékony lett Kelemen Anna. Még az orvosok is ledöbbentek. Fotók >>>

Kelemen Anna tucatjával kapja az aggódó üzeneteket a közösségi médiában: drasztikusan vékonyra fogyott az utóbbi időben.

Fókuszban többször nyilatkozott arról, mennyire jól érzi magát a bőrében átalakulása után. Nincs testképzavara, csupán arról van szó, neki ez az alak tetszik.

Hirdetés

Beismerte viszont, a negatív kommentek nyomasztják: épp ezért az RTL kamerái előtt kereste fel dr. Tóth Tamás obezitológust, hogy mindenkit megnyugtasson, rendben van az egészsége. A sztárorvos viszont sokkoló tényeket tárt elé.

Kelemen Anna a pontos testsúlyát nem árulta el, annyit elmondott, 168 centiméteres magasságához nincs 50 kiló: inkább a 40-hez közelítene, úgy véli az ideális súly számára a 43 kilogramm. 

A szakember testösszetétel-vizsgálatot csinált rajta: a BMI, azaz a testtömegindex száma az alacsony tartományba esik, azaz a sovány kategóriába tartozik. A mérés alapján a teste többnyire jól működik, de már most utalnak intő jelek arra, ha így folytatja, rossz vége lesz a fogyókúrázásnak.

Hirdetés

– A zsírtömeged 7,4 kilogramm, ez az összes testzsír mindennel együtt a szervezetedben. Ha ezt a eltüntetjük, lefogyod, akkor zsírmentes leszel, és meghalsz. A normál tartomány a 9,4 és a 11,2 között van.

Azaz, ha a híresség még lefogyná azt a 7,4 kilogrammot, annak végzetes következménye lenne, a szervezete nem működne tovább, leállna.kelemenFotó: RTL/Fókusz

– A zsírtömeged a normál tartomány alá esik, ami nem jelenti azt, hogy most a pusztulás határán vagy, hogy nem üzemelsz – mert láthatóan igen -, de működés szempontjából a mostani állapotod kockázatos – mondta a dr. Tóth Kelemen Annának.

A vizsgálat kimutatta, hogy izmos, de alultápláltnak számít. Az alacsony testzsírtömeg egyébként rossz közérzetet, fáradékonyságot, a menstruáció kimaradását és hajhullást eredményezhet – utóbbit Kelemen Anna már tapasztalja.